5 redenen waarom je moet kiezen voor een nieuwbouwwoning

6 oktober, 2021

Ben je op zoek naar een eerste woning? Of zoek je een grotere woning omdat je aan gezinsuitbreiding doet? De zoektocht naar een huis brengt veel vragen en twijfels met zich mee. Kies je voor een nieuwbouwwoning of eerder voor een bestaande woning? Welke optie is slimmer en welke mogelijkheid is het voordeligst voor de portemonnee? De keuze tussen een bestaand huis en een nieuwbouwwoning is vaak één van de eerste vraagstukken die je moet oplossen. We helpen je graag met je keuze. Lees hier 5 redenen waarom je beter kiest voor een nieuwbouwwoning en niet voor een bestaande woning.

1.    Alles is ingedeeld naar jouw wensen

Bij de realisatie van een nieuwbouwwoning heb jij inspraak in ieder aspect van de woning, ook de indeling van de kamers. Zo beslis jij of je voor een open keuken kiest en hoe je de rest van het huis wil indelen.

Oudere woningen zijn vaak raar ingedeeld en zijn moeilijk om aan te passen naar jouw levensstijl. Je moet jezelf behelpen met de kamers die er zijn of kiezen voor dure renovatiewerken en aanpassingswerken.

2.    Modern en eigentijds

Verouderde vloertegels en een badkamer op grootmoeders wijze? Die kom je niet tegen in een nieuwbouwwoning. Een woning die zelf naar eigen wensen laat bouwen, ziet er exact uit zoals jij dat wil. Kies je voor een strakke, moderne woning? Of ben je meer fan van een landelijke stijl? Jij hebt volledige inspraak in de look en feel van je nieuwbouwwoning.

Het is bovendien niet alleen het uitzicht dat modern en eigentijds is. Ook de faciliteiten en applicaties zijn modern. Zo geniet je van een nieuwe elektriciteitsinstallatie, sanitaire installatie, verwarming, etc.

Wil je graag jouw droomwoning laten bouwen?

Wij helpen je die bouwen!

3.    Energiezuinig of bijna-energieneutraal

Moderne nieuwbouwwoningen worden gebouwd met oog op een goede EPC score. De woningen hebben een aangenaam binnenklimaat en zijn bijzonder energiezuinig. Afhankelijk van jouw wensen en de gebruikte bouwstijl kies je voor een energiezuinige woning of een bijna-energieneutrale woning.

Zo heb je met een nieuwbouwwoning meer zekerheid voor de toekomst. Bovendien mag je ervan uitgaan dat je energiefactuur veel goedkoper zal zijn dan met een bestaande woning. Dat is zeker niet onbelangrijk in een tijdperk waarin energieprijzen de pan uit swingen.

4.    Geen bijkomende kosten

Met een nieuwbouwwoning hoef je de eerste jaren niet aan renoveren te denken. Alle materialen en applicaties zijn gloednieuw en kunnen er meteen vele jaren tegen. Er zijn geen verborgen gebreken die vlak na de aankoop de kop op steken.

Bij de aankoop van een bestaande woning merk je vaak na enkele maanden of jaren dat de elektrische installatie niet voorzien is op jouw moderne noden. Een wasmachine en een droogkast aansluiten op dit oude netwerk? Dat vraagt om problemen. Al deze defecten en perikelen vermijd je met een nieuwbouwwoning.

 

5.    Nieuwbouw behoudt langer zijn waarde

Heb je plannen om je woning na enkele jaren of na enkele tientallen jaren weer te verkopen? Dan mag je ervan uitgaan dat een nieuwbouwwoning beter zijn waarde houdt. Een woning die je vandaag laat bouwen, is binnen 10 jaar nog veel waard.

Koop je vandaag een oud huis? Dan mag je jezelf klaarmaken voor enkele jaren vol renovaties of je verkoop je huis enkele jaren later met verlies.

 

Interessante voordelen van een nieuwbouwwoning

Zoals je ongetwijfeld al wist, brengt een nieuwbouwwoning veel voordelen met zich mee. Zo veel voordelen dat je niet langer hoeft te twijfelen over je keuze. Een nieuwbouwwoning is, met voorsprong, de betere optie.

Heb je vragen over de realisatie van een nieuwbouwwoning of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met de experts van NB Projects. We hebben een ruime ervaring met de realisatie van energiezuinige en moderne nieuwbouwwoningen. We luisteren naar jouw wensen en dromen. Daarna begeleiden we je doorheen de complete procedure om jouw droomwoning realiteit te maken.

sluit