Open bebouwing

Een open bebouwing laten bouwen? Een open bebouwing of vrijstaande woning is een woning vol licht en ruimte, omringd door een groene tuin. Het is er heerlijk privé wonen en je kan er helemaal tot rust komen. Lijkt zo’n open bebouwing je ook wel wat? We vertellen je alles wat je moet weten over vrijstaande woningen.

Wat is een open bebouwing?

Een open bebouwing is een woning die alleen staat. Dat wil zeggen dat er geen direct aansluitende huizen zijn en dat de vier gevels vrij zijn. De tuin of omgeving loopt volledig rondom de woning. Zo krijg je een optimaal gevoel van privacy, wat iets moeilijker te bereiken is bij halfopen bebouwingen en rijhuizen. Vrijstaande woningen zijn doorgaans ruime woningen op relatief brede percelen.

Een groot voordeel van een vrijstaande woning is dat je meer vrijheid hebt in de uitstraling van je woning. Uiteraard moet je ook voldoen aan de stedenbouwkundige voorschriften, maar doordat er geen aangrenzend huis is, heb je doorgaans meer architecturale vrijheid.

Een vrijstaand huis heeft een groot ruimtegevoel en toch veel privacy. Je voelt je dichter bij de natuur, ook in stedelijke gebieden, doordat je omringd bent door groen. De vele mogelijkheden in afwerkingen en ontwerp maken van een vrijstaande woning een gegeerd woningtype.

Wat zijn de voordelen van een vrijstaand huis?

Een vrijstaand huis bouwen houdt meer vrijheid in dan wanneer je gaat voor een halfopen of gesloten woning. Die flexibiliteit is een grote troef, maar een open bebouwing kent nog heel wat voordelen. Een vrijstaande woning is perfect voor wie houdt van rust, natuur, ruimte en licht.

1. Privacy

We hadden het al over de privacy, maar het feit dat je bij een vrijstaande woning een beetje op je eigen eilandje woont, is een onmiskenbare troef. Waar je bij een halfopen en gesloten woning wel vaker contact met de buren hebt, is er ook wat meer kans op overlast in huis. Bij een vrijstaand huis heb je geen last van gebons op de muren of andere akoestische hinder.

Doordat een vrijstaand huis een ruimere tuin heeft, die volledig rond de woning loopt, kan je makkelijker een groene oase creëren die je helemaal afsluit van andere tuinen.

2. Ruimte en licht

Doordat een vrijstaand huis vier “vrije” gevels heeft, zijn er meestal ramen in elke buitenmuur. Dat wil zeggen dat er veel natuurlijke lichtinval is. Omdat er meer opties zijn voor ramen, krijg je in elke ruimte natuurlijk licht. Je kan zelfs bij het ontwerpen van je woning spelen met het soort licht. Je kan je keuken zo oriënteren dat je er steeds volop van het ochtendlicht geniet, terwijl je in de slaapkamer misschien liever zicht hebt op de ondergaande zon. Veel natuurlijk licht in elke kamer creëert een rustig, aangenaam woonklimaat.

Tegelijk biedt een vrijstaande woning meer ruimte, zowel in als rond de woning. Een gevoel van ruimtelijkheid kan je ook creëren met minder beschikbare oppervlakte, maar een vrijstaand huis beschikt doorgaans over een voldoende grote oppervlakte om te genieten van zowel ruime kamers als een grote(re) tuin.

Maak nu jouw afspraak!

Contacteer ons
Ervaring in bouw- en vastgoedsector Ervaring in bouw- en vastgoedsector

Dankzij onze jarenlange ervaring in de vastgoed- en bouwsector weten we perfect wat de juiste partijen én de beste materialen zijn voor jouw project. Zorgeloos je droomwoning bouwen? Dat is ons doel.

Expertise met toekomstvisie Expertise met toekomstvisie

Je droomwoning moet voldoen aan de energienormen van vandaag en liefst ook morgen. Daarom vind je in ons aanbod energiezuinige en bijna-energieneutrale woningen met duurzame, kwalitatieve materialen.

Waar moet je op letten bij een open bebouwing?

Een open bebouwing heeft heel wat voordelen, maar het is niet voor iedereen. Een groot minpunt is dat een vrijstaand huis bouwen een groter budget vraagt. Enerzijds is de bouwgrond vaak duurder in aanschaf, afhankelijk van de oppervlakte en locatie, anderzijds betekent een vrijstaand huis bouwen vaak dat de kostprijs van het project hoger zal liggen. Dat komt doordat de woning zelf vaak groter is dan een halfopen of gesloten bebouwing, maar ook omdat er meer muren zijn die geïsoleerd moeten worden en meer ramen moeten geplaatst worden.

Gelukkig zijn er ook mogelijkheden voor kleinere budgetten, wanneer je ervoor kiest om te bouwen met een projectontwikkelaar zoals NB-Projects. We bekijken steeds samen met jou welke mogelijkheden er zijn binnen jouw budget. We geven je eerlijk advies en je krijgt een zicht op alle mogelijke opties.

Maak nu jouw afspraak!

Contacteer ons

Hoeveel kost een vrijstaande woning?

De kostprijs van een vrijstaande woning is afhankelijk van een aantal factoren. Renoveer je een open bebouwing te koop of ga je voor een nieuwbouwwoning? De prijs wordt mee bepaald door het ontwerp, de materialen, de technieken, de oppervlakte van de woning, de kostprijs van de bouwgrond, …

Een ervaren aannemer helpt je het bos door de bomen te zien. Door samen je bouwplannen te bespreken, krijg je niet alleen beter zicht op wat realistisch uitvoerbaar is, maar ook op de kosten. Kies een bouwpartner die gedreven is om jouw bouwdroom waar te maken. Door actief met je mee te denken en je volwaardige alternatieven te tonen binnen je budget, kan je je droomwoning bouwen die past bij jouw levensstijl en budget.

Bij NB-Projects weet je steeds op voorhand precies wat je open bebouwing kost. Snuister alvast eens door ons aanbod om de vele mogelijkheden te ontdekken.

Ik was reeds 3 jaar op zoek naar een woning. Na het contact met NB-Projects was de klik er meteen . Hier spreken ze duidelijk taal en met kennis van zaken . Ik voelde me geen potentiële klant tegenover een verkoper maar bij een adviseur die informatie bezorgd en meteen duidelijk is en geen druk geeft. Enkele weken later was mijn droom van bouwen een een realiteit geworden en kon ik starten met het kiezen van materialen.
Familie Van Cauwelaert

Waarom een vrijstaand huis bouwen met NB-Projects?

We weten maar al te goed dat bouwen een belangrijk moment is in je leven. Daarom vind je bij ons huizen die zowel esthetisch als functioneel zijn. Zo krijg je een woning vol karakter die perfect past bij jouw levensstijl.

Het grote voordeel van nieuwbouw is dat je de woning volledig kan inrichten naar je wensen. Bij ons vind je een ruime keuze aan hoogwaardige materialen en duurzame technieken, zodat je altijd exact vindt wat je zoekt. Tegelijk kent een nieuwbouwwoning alle hedendaagse luxe en comfort, net zoals de recentste technieken op vlak van duurzaamheid en energiezuinigheid.

Je kent steeds het exacte prijskaartje van je bouwproject en je blijft in contact met dezelfde adviseur die jouw project van begin tot eind opvolgt.

Dit mag je van ons verwachten:

  • Persoonlijk contact met een ervaren adviseur
  • Op maat of sleutel-op-de-deur
  • Oplevering binnen het afgesproken budget
  • En binnen de afgesproken termijn
  • Stressvrij bouwen
  • Geen zorgen over papierwerk
  • Ruime keuze uit kwalitatieve materialen
  • Toekomstgerichte, duurzame woningen
  • Duidelijke aanpak, heldere taal

Kies NB-Projects voor jouw open bebouwing

Bij NB-Projects krijg je een professionele, ervaren bouwpartner met aandacht voor detail én respect voor jouw wensen. We kiezen steeds voor kwaliteitsvolle materialen, we hebben aandacht voor duurzaamheid en houden van eerlijke communicatie.

Voel je een klik met NB-Projects? Maak dan een afspraak voor een eerste gesprek, waarin we samen kijken hoe we je bouwdromen realiteit kunnen maken.

sluit