Rijhuis bouwen

Wil je een rijwoning laten bouwen? Een rijhuis of gesloten bebouwing is een woning die aansluit aan twee andere woningen. Zo’n “twee-gevelige” woning is vaak heel energiezuinig, omdat er minder gevel is dan bij een halfopen bebouwing of open woning. Tegelijk is een rijwoning ook vaak de meest budgetvriendelijke optie, wat het in huidige tijden een interessante investering maakt.

Zie je vandaag nieuwbouwrijwoningen, dan heb je ze al in alle kleuren en afmetingen gezien. De tijd dat rijhuizen uniforme blokjes waren, ligt ver achter ons. Rijwoningen vandaag zijn vaak knappe architecturale pareltjes waarin slim wordt omgesprongen met ruimte, energie en stijl.

Wat zijn rijwoningen?

Rijhuizen, ook wel bekend als rijwoningen of rijtjeshuizen, zijn een iconisch kenmerk van stedelijke en voorstedelijke gebieden. Je vindt ze overal ter wereld. Met hun karakteristieke smallere gevels en aaneengesloten opstelling vertegenwoordigen rijhuizen een unieke vorm van architectuur, die zowel praktisch als esthetisch is.

Wat zijn de voordelen van een rijhuis?

Een rijwoning biedt heel wat voordelen. Het is de ideale woning voor starters, alleenstaanden en kleine gezinnen. Een rijwoning vraagt minder onderhoud dan een halfopen of open woning, maar je kan vaak toch genieten van een tuin of groot terras. Tegelijk bespaar je op energiekosten, doordat je geïsoleerd zit tussen twee andere huizen. Ten slotte is een rijwoning vaak heel wat goedkoper dan andere woningtypes.

1. Ruimteoptimalisatie

In een rijhuis wordt de beschikbare ruimte optimaal en efficiënt benut. Vroeger vond je rijhuizen vooral op smalle percelen in stedelijke gebieden. Daardoor moesten architecten en bouwers creatief omgaan met de beschikbare ruimte.

Vandaag beschikken rijhuizen ook vaak over een brede gevel, al dan niet met garage, maar de goed doordachte plattegronden zijn gebleven. Op elke verdieping en in elke ruimte wordt optimaal gebruik gemaakt van elke vierkante meter.

Rijwoningen zijn daardoor zeer functionele, comfortabele en praktische woningen die bij heel wat verschillende levensstijlen én levensfases passen.

Maak nu jouw afspraak!

Contacteer ons
Ervaring in bouw- en vastgoedsector Ervaring in bouw- en vastgoedsector

Dankzij onze jarenlange ervaring in de vastgoed- en bouwsector weten we perfect wat de juiste partijen én de beste materialen zijn voor jouw project. Zorgeloos je droomwoning bouwen? Dat is ons doel.

Expertise met toekomstvisie Expertise met toekomstvisie

Je droomwoning moet voldoen aan de energienormen van vandaag en liefst ook morgen. Daarom vind je in ons aanbod energiezuinige en bijna-energieneutrale woningen met duurzame, kwalitatieve materialen.

2. Veelzijdigheid

Vroeger waren rijtjeswoningen vaak uniform in stijl en architectuur. Ze waren deel van een rij of blok van vergelijkbare woningen, dus je zag dezelfde ontwerpelementen vaak terugkomen, bijvoorbeeld in de gevelsteen, daklijnen en ramen.

Vandaag zijn rijhuizen even veelzijdig als halfopen of open bebouwingen. Er zit geen limiet op creativiteit. Een rijhuis heeft tegenwoordig vaak een unieke gevel, met knappe architecturale elementen die perfect bij de bouwstijl passen, of die nu modern of landelijk is. Ook qua interieur zijn er heel wat mogelijkheden. Open ruimtes, een unieke indeling of spelen met hoogtes: rijhuizen komen vaak creatief uit de hoek.

3. Charme

De uniforme look van rijhuizen is verleden tijd. Een rijhuis vandaag heeft evenveel charme en karakter in stijl en architectuur als elke andere nieuwbouwwoning. Doordat men volop kan spelen met de hoogte, vind je in rijwoningen vaak een unieke charme die moeilijk te recreëren is in andere woningtypes. Denk aan hoge plafonds, originele indelingen en een vernuftige inrichting.

Maak nu jouw afspraak!

Contacteer ons

Hoeveel kost een rijwoning?

Hoeveel een rijtjeshuis kost, hangt af van heel wat factoren. Koop je een rijwoning en renoveer je ze, of ga je voor nieuwbouw? Een nieuwe rijwoning is budgetvriendelijker dan een halfopen of open woning bouwen. De prijs wordt beïnvloed door het ontwerp van de woning, de oppervlakte, de gekozen materialen en technieken, … Wordt het een rijhuis met garage of ga je voor een rijwoning met aanbouw? Ook dat heeft een effect op de prijs.

Om een duidelijker zicht te krijgen op de prijs, raden we aan om met je ideeën aan te kloppen bij een ervaren aannemer. Door samen je bouwwensen en -eisen te bespreken, krijg je een helder zicht op de kosten. Een goede bouwpartner denkt met je mee. Hij of zij bekijkt wat haalbaar is binnen je budget, heeft goede ideeën en toont je alle opties en alternatieven.

Kies je ervoor om je nieuwbouwwoning te bouwen met NB-Projects? Dan weet je op voorhand precies wat de kostprijs van je rijhuis zal zijn.

Neem alvast een kijkje in ons aanbod voor een eerste zicht op de mogelijkheden.

Na kennis te hebben gemaakt met verschillende bouwbedrijven, viel ons oog op een advertentie van NB-Projects. Na een vrijblijvend gesprek met een adviseur werd ons een voorontwerp met prijsbestek aangeboden en dit zonder kosten . Een 3-tal dagen later werd ons het voorontwerp getoond en werd het prijsbestek besproken. Na het zien van andere bouwbedrijven werd ons dan ook snel duidelijk dat er ruime budgetten worden voorzien . EEN AANRADER.
Familie De Graeve

Waarom een rijhuis bouwen met NB-Projects?

Je woning is niet zomaar een huis. Het is een thuis, de plaats waar je het meeste tijd doorbrengt, waar je heel wat belangrijke momenten meemaakt en heel wat herinneringen maakt. Je woning moet passen bij jou en je levensstijl van vandaag, maar ook die van morgen.

NB-Projects bouwt en ontwerpt woningen die modern, stijlvol, warm en vol karakter zijn. Met knappe ontwerpen en slimme technieken bouwen we een woning die functioneel is en zich makkelijk aanpast aan wat jij nodig hebt. Een nieuwbouwwoning laat je toe om alles in te delen naar je eigen wensen. Je kiest de gevelsteen, de dakbedekking, de indeling, de kleuren van de muren en je hebt inspraak over zelfs de kleinste details. Tegelijk geniet je van alle moderne snufjes en hedendaagse luxe die alleen een nieuwbouwwoning je biedt.

Ook op het vlak van energie-efficiëntie en duurzaamheid zit je bij een nieuwbouwrijhuis helemaal goed. We zorgen ervoor dat je woning aan alle normen voldoet, zodat je comfortabel en energiezuinig woont.

Op elk moment ken je het exacte prijskaartje, want je adviseur blijft jouw persoonlijke contactpersoon, van begin tot eind. Je krijgt eerlijk advies, je bent altijd welkom op de werf en je wordt steeds op de hoogte gehouden.

Dit mag je van ons verwachten:

  • Persoonlijk contact met een ervaren adviseur
  • Op maat of sleutel-op-de-deur
  • Binnen het afgesproken budget
  • En binnen de afgesproken termijn
  • Stressvrij bouwen
  • Geen zorgen over papierwerk
  • Ruime keuze uit kwalitatieve materialen
  • Aandacht voor duurzaamheid
  • Duidelijke aanpak, heldere taal

Je rijhuis bouwen met NB-Projects?

Een huis bouwen doe je niet zomaar. Het gaat om een flinke investering en een belangrijke beslissing. De juiste klik met je bouwpartner is daarom essentieel. Zo krijg je de beste garantie op een zorgeloos bouwavontuur met je droomwoning als resultaat.

We zetten al ons vakmanschap, onze ervaring en expertise in om jouw bouwdromen werkelijkheid te maken. We werken met hoogwaardige materialen en de recentste technieken om je een mooi, modern rijhuis te bouwen dat helemaal aan je wensen voldoet.

Hoe doen we dat? NB-Projects belooft je heldere communicatie, duidelijke prijzen, 100% eerlijkheid en een persoonlijke begeleiding. Voel je de klik? Dan nodigen we je uit voor een gezellig gesprek waarin we kijken hoe we je bouwdromen werkelijkheid kunnen maken.

sluit