Boerderij huis

Wonen in een boerderijwoning combineert de charme van het landelijke leven met het comfort van moderne voorzieningen. De laatste jaren zien we steeds meer mensen die kiezen voor een terugkeer naar een rustiger bestaan, weg van de drukte en de hectiek van de stad. Ben jij ook geïntrigeerd door het idee van een eigen boerderij huis?

Wat is een boerderijwoning?

Een boerderij woning is een knipoog naar de traditionele landelijke architectuur, vermengd met een vleugje hedendaagse esthetiek. Deze woningen zijn herkenbaar aan hun robuuste uitstraling, natuurlijke materialen en ruime opzet. Vaak kenmerken ze zich door grote dakoverstekken, luiken, en een symmetrische voorgevel die samen een beeld van tijdloze elegantie vormen.

Het leven in een boerderijwoning gaat hand in hand met het buitenleven. De ruime tuin biedt volop mogelijkheden voor activiteiten zoals moestuinieren, het houden van dieren of gewoon genieten van de rust en natuur om je heen. Het is de ideale plek voor gezinnen die hun kinderen willen laten opgroeien in een veilige en inspirerende omgeving.

Boerderij 2 onder 1 kap

Een 2 onder 1 kap in boerderijstijl is een type woning dat bestaat uit twee afzonderlijke wooneenheden die aan elkaar zijn gebouwd en één gemeenschappelijke muur delen. Elke woning heeft zijn eigen ingang, tuin en vaak ook zijn eigen garage of parkeerplaats. Halfopen boerderijwoningen bieden de perfecte balans tussen privacy en gemeenschapszin. Het combineert de ruimte van landelijk wonen met het gemak van gedeelde voorzieningen, wat het een populaire keuze maakt voor families die dromen van een boerderijleven zonder de verantwoordelijkheid van een groot stuk grond.

Modern boerderij huis

Geef je de voorkeur aan strakke lijnen en een minimalistisch ontwerp? Dan kan je kiezen voor een modern boerderij huis. Hier komen landelijke warmte en ultramoderne voorzieningen samen. Grote ramen voor maximale lichtinval en een open-plan indeling zijn kenmerkend voor deze stijl, waarbij de connectie met de buitenruimte centraal staat.

Nieuwbouw boerderijstijl woning

Bij een nieuwbouw boerderijwoning heb je de vrijheid om een woonboerderij vanaf de grond op te bouwen volgens je eigen wensen. Hedendaagse constructietechnieken combineren authenticiteit met duurzaamheid en efficiëntie. Warmtepompen, zonnepanelen en andere groene technologieën kunnen naadloos worden geïntegreerd om je ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Maak nu jouw afspraak!

Contacteer ons
Ervaring in bouw- en vastgoedsector Ervaring in bouw- en vastgoedsector

Dankzij onze jarenlange ervaring in de vastgoed- en bouwsector weten we perfect wat de juiste partijen én de beste materialen zijn voor jouw project. Zorgeloos je droomwoning bouwen? Dat is ons doel.

Expertise met toekomstvisie Expertise met toekomstvisie

Je droomwoning moet voldoen aan de energienormen van vandaag en liefst ook morgen. Daarom vind je in ons aanbod energiezuinige en bijna-energieneutrale woningen met duurzame, kwalitatieve materialen.

Waarom kiezen voor een boerderijwoning?

Boerderijwoningen bieden doorgaans veel ruimte en een groot gevoel van vrijheid. Ze zijn vaak omringd door grote stukken grond, waardoor je kan genieten van privacy en rust. Dit biedt je ook de mogelijkheid voor het houden van dieren, tuinieren of zelfs het starten van een eigen bedrijf. Ideaal dus voor wie op zoek is naar ontsnapping van het drukke stadsleven.

Daarnaast straalt een woonboerderij een authentieke en nostalgische sfeer uit. Het combineert het gevoel van vroeger met moderne gemakken, waardoor je het beste van beide werelden hebt. Boerderijen spelen al eeuwenlang een belangrijke rol in onze cultuur en geschiedenis. Door te wonen in een boerderijwoning, draag je bij aan het behoud van dit erfgoed en de waardering voor traditionele landbouwmethoden.

Bovendien kunnen boerderijwoningen in verschillende stijlen worden gebouwd en aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Dit maakt het mogelijk om een unieke woning te creëren die perfect past bij je levensstijl. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen en energiezuinige systemen, zijn nieuwbouw boerderijwoningen vaak duurzamer dan traditionele woningen. Dit zorgt niet alleen voor lagere energiekosten, maar ook voor een kleinere ecologische voetafdruk.

Maak nu jouw afspraak!

Contacteer ons

Wat kost het bouwen van een boerderij woning?

De kosten om een moderne boerderijwoning te bouwen zijn afhankelijk van de gekozen locatie, de grondoppervlakte en de gewenste woonoppervlakte.

Locatie

Alles draait rond de perfecte locatie. Kies een locatie die aansluit bij jouw visie van landelijk leven. Woon je graag net buiten de stad of kies je toch liever voor een landelijke omgeving? Deze keuze zal de prijs van de bouwgrond sterk beïnvloeden, want waar de ruimte vaak meer voorhanden is, zijn de grondprijzen vaak lager. Overweeg dus bij het kiezen van een bouwgrond wat er voor jou belangrijk is: de nabijheid van voorzieningen zoals scholen, supermarkten en openbaar vervoer, of de natuurlijke vergezichten en de mogelijkheden voor landbouw of tuinieren.

Grondoppervlakte

De keuze van je bouwgrond bepaalt niet alleen de grootte van je toekomstige tuin, maar ook de omvang van je woning. Denk na over de toekomst: misschien wil je ooit uitbreiden, extra gebouwen plaatsen of weidedieren houden? Hoe groter je grondoppervlakte, hoe kostelijker je bouwgrond zal uitvallen.

Woonoppervlakte

De woonoppervlakte speelt een significante rol in hoe je dagelijkse leven eruit zal zien. Open leefruimtes zorgen voor samenkomst en familieactiviteiten, terwijl voldoende slaapkamers en werkruimtes privacy bieden wanneer nodig. De prijs om een woning boerderij te bouwen wordt meestal uitgedrukt in prijs per vierkante meter. Dus ook hier geldt: hoe meer bewoonbare oppervlakte je wenst, hoe duurder je bouwproject wordt.

NB-Projects kijkt samen met de klant naar alle mogelijkheden zonder daarbij het budget uit het oog te verliezen. Er is een ruime keuze aan materialen zodat je je dromen kan realiseren. Door de goede opvolging heb je als bouwheer geen zorgen en kan je rekenen op een correcte werkwijze. NB-Projects is zeer bereikbaar voor de klanten en geen vraag is te veel.
Familie Debruyne

Een boerderijwoning bouwen met NB-Projects

Elke dag ontwaken in een oase van rust, omgeven door de natuur en geborgenheid. Het klinkt als een droom, maar wie weet wordt dit voor jou de dagelijkse realiteit in je eigen boerderij schuurwoning.

Ben je benieuwd naar wat er mogelijk is? We begeleiden je met een persoonlijke aanpak door de talloze opties om dit authentieke woningtype af te stemmen op het moderne leven. Download ons inspiratieboek of neem contact met ons op: we praten graag over jouw toekomstplannen om een boerderij woning te bouwen.

sluit