Wat doet een bouwcoördinator?

7 januari, 2022

De realisatie van een nieuwbouwwoning voelt al snel overweldigend aan. Je werkt met verschillende aannemers, die ieder hun eigen tijdlijn hebben. Verschillende processen overlappen elkaar en je ziet al gauw doorheen het bos de aparte bomen niet meer.

Een nieuwbouwproject wordt al snel verwarrend en het is erg moeilijk om het overzicht te bewaren. Zeker wanneer je geen ervaring in de bouwsector hebt, kan het erg stresserend worden. Daarom doe je er goed aan om een bouwcoördinator aan te stellen, want die leidt alle werkzaamheden in goede banen. Maar wat doet een bouwcoördinator nog meer?

Wat is een bouwcoördinator?

De bouwcoördinator is een ervaren deskundige met een goede kennis van de bouwsector. Jouw bouwcoördinator staat je bij tijdens de complete bouwprocedure, van planning tot oplevering. Waar je als particulier gewoonlijk maar één keer in je leven een nieuwbouwwoning realiseert, doet een ervaren bouwcoördinator dat meermaals per jaar.

De coördinator kent de kneepjes van het vak, is klaar voor de verschillende valkuilen en staat je bij met raad en expertise.

Wat doet een bouwcoördinator precies?

Dat een bouwcoördinator de bouwprocedure in goede banen leidt, is wel duidelijk. Maar wat mag je jezelf daarbij voorstellen? En hoe ver reikt die taak juist? Welke aspecten moet je zelf nog aanpakken en voor welke zaken kan je rekenen op je bouwcoördinator?

De juiste partijen samenbrengen

NB Projects bouwcoördinator werkt samen met verschillende experts in de bouwsector. We werken met ervaren architecten, betrouwbare aannemers, werfleiders die van aanpakken weten en een heleboel andere experts.

Wanneer je jouw bouwplannen wil realiseren, moet jij op zoek gaan naar die verschillende partijen. Je brengt ze samen in één project en hoopt dat alles goed verloopt. Met een coördinator als NB Projects ben je zeker dat je de juiste mensen met de juiste know-how samen brengt.

Begeleiding en coördinatie

We plannen een adviesgesprek met onze adviseurs in. Als bouwcoördinator bekijken we jouw plannen en controleren we de haalbaarheid ervan.

NB Projects begeleidt en adviseert je tijdens de planning, de materiaalkeuze en ieder aspect van de bouwprocedure. Jij hebt natuurlijk alle touwtjes in handen. NB Projects staat aan je zijde om je te helpen met het maken van duurzame en toekomstgerichte keuzes.

Overzicht over de werkzaamheden

Doordat verschillende experts aan de slag gaan op jouw bouwwerf kan de situatie al snel onoverzichtelijk worden. NB Projects behoudt ten alle tijden het overzicht. We weten exact wie er wanneer aan het werk is. We weten ook exact welke werkzaamheden uitgevoerd worden, wie ze uitvoert en hoe alles verloopt.

Je mag dus gerust even de aandacht laten verslappen! NB Projects houdt het overzicht!

Opvolgen van de werken

De bouwcoördinator brengt regelmatig een bezoek aan de werf. Daar volgt een inspectie om te controleren of alles volgens schema verloopt en of de werkzaamheden correct zijn uitgevoerd. Daarna bevestigt de coördinator dat de werf klaar is voor de volgende stap in het proces.

1 Aanspreekpunt voor al je vragen

Wanneer je de werkzaamheden van je nieuwbouwwoning zelf coördineert, heb je contact met alle partijen die aan de slag gaan op je werf. Tientallen telefoonnummers en emailadressen slingeren rond op je bureau en de kans is groot dat je geen idee hebt wie er morgen eigenlijk aan de slag zal zijn op jouw werf.

Door in zee te gaan met een ervaren bouwcoördinator heb je maar één telefoonnummer nodig. Degene die je aan de lijn krijgt, is volledig op de hoogte van jouw bouwprocedure. De adviseur voor jouw project kan je alle informatie geven die je nodig hebt en weet perfect hoe het er op jouw bouwwerf aan toe gaat!

 

Wil je graag jouw droomwoning laten bouwen?

Wij helpen je die bouwen!

Bouwen met vertrouwen

Een ervaren bouwcoördinator zorgt ervoor dat jij tijdens de hele bouwprocedure met een gerust hart gaat slapen. Zeker wanneer je zelf weinig ervaring hebt in de bouwsector zorgt een bouwcoördinator voor de gemoedsrust die je nodig hebt. Je wil namelijk dat de bouwprocedure vlot verloopt en dat de woning die je bouwt van de allerbeste kwaliteit is.

NB Projects is de bouwcoördinator die jij nodig hebt om jouw nieuwbouwproject in goede banen te leiden. Neem contact met ons op om je bouwplannen te bespreken. We helpen je graag verder met professioneel advies en een vrijblijvende offerte voor onze services.

sluit