Wat kan een bouwonderneming voor jou betekenen?

24 mei, 2022

Heb je plannen om een woning te bouwen, maar twijfel je nog over je aanpak? Ga je zelf de handen uit de mouwen steken en alle experts aansturen, of beroep doen op een gespecialiseerde bouwfirma die heel wat zorgen van je overneemt? We zetten de verschillen en voordelen even voor je op een rijtje. Wat kan een bouwonderneming voor jou betekenen?

Zelf de touwtjes in handen houden?

Bij de aanvang van je planning, ben je overtuigd en gemotiveerd. Zelf de touwtjes in handen houden, lijkt je helemaal niet zo moeilijk. Je weet perfect wat je wil en hoe je dat wil aanpakken. Maar dan komt het moeilijke deel.

Je gaat op zoek naar een goede architect, die jouw dromen op papier kan zetten om de bouwaanvraag in te dienen. Er ontbreken nog enkele documenten, maar je gaat gemotiveerd aan de slag om die documenten te vergaren en de bouwaanvraag opnieuw in te dienen.

Terwijl je wacht op de goedkeuring van je bouwaanvraag, neem je contact op met verschillende aannemers, op zoek naar de perfecte match. Je ontdekt al snel dat samenwerken met verschillende partijen problemen oplevert, niet alleen voor je tijdschema, maar ook wettelijk gezien. Het tewerkstellen van verschillende aannemers brengt namelijk enkele wettelijke verplichtingen met zich mee.

Nog voordat je eigenlijke werkzaamheden beginnen, ervaar je onnodig veel stress om alles in goede banen te leiden en om het juiste contact te onderhouden met de experts die je wil inhuren.

Dit kan een bouwonderneming voor je betekenen

Als leek is het vaak moeilijk om te jongleren met de verschillende taken en aspecten binnen een bouwprocedure. Een ervaren bouwonderneming kent het klappen van de zweep en weet perfect welke documenten je nodig hebt tijdens iedere stap van het proces.

Dit zijn enkele voordelen waar je van kunt genieten door in zee te gaan met een gespecialiseerde bouwonderneming.

Ervaar minder stress!

Mensen die zelf aan de slag gaan met de bouw van een woning, ervaren vooral stress doordat ze niet thuis zijn in de bouwsector en de vele wetten daarrond.

Je moet alles zelf uitvinden en ontdekken. Dat resulteert gegarandeerd in een stresserende situatie.

Een bouwbedrijf helpt je met alle administratieve zaken en zorgt ervoor dat je alle documentatie en verslaggeving hebt wanneer je die nodig hebt. Ze adviseren je ook over de beste procedures en hebben alvast een solide stappenplan voor je klaar staan.

Juridische bescherming

Wanneer je beroep doet op een bouwfirma die je verder helpt met een totaalpakket, ben jij als particulier beschermd door de Wet Breyne. Die wet werd in het leven geroepen om de consument te beschermen tegen malafide praktijken en bepaalt dat de bouwonderneming gedurende 10 jaar aansprakelijk blijft voor eventuele problemen met een nieuwbouwwoning.

Wanneer je zelf bouwt, geniet je dus niet van deze bescherming en zekerheid.

Blijf beter binnen budget

Individuele bouwers hebben vaak moeite om binnen budget te blijven. Kosten lopen sneller op dan verwacht en meestal blijken er toch nog extra, onvoorziene kosten te zijn die de uiteindelijke prijs van de woning nog verder omhoog duwen.

Een ervaren bouwonderneming kent de kostprijs van de verschillende aspecten van de bouwprocedure. Ze doen je een voorstel met bijbehorende budgettering. Je mag ervan uitgaan dat die vooropgestelde prijs haalbaar is.

Haal de vooropgestelde deadline

Als leek in de bouwsector is het meestal moeilijk om de planning op te maken. Je rekent te veel of te weinig tijd voor bepaalde aspecten van de procedure en de planning van verschillende aannemers komt niet overeen uit. Daardoor loopt je project onvermijdelijk langer dan gepland.

Een gespecialiseerde bouwonderneming weet exact hoe lang ieder onderdeel van de procedure duurt en welke hindernissen er eventueel genomen moeten worden. We hebben contacten met de juiste experts en zorgen er dan ook voor dat die tijdig en in de juiste volgorde kunnen aantreden op jouw werf.

Een ervaren bouwfirma zorgt voor een tijdige oplevering, zonder stress!

Eén aanspreekpunt

Waar je als particulier op zoek moet naar de juiste experts voor ieder onderdeel van je woning, werken bouwfirma’s samen met dezelfde mensen voor ieder project. Bij NB-Projects werken we met experten waar we vertrouwen in hebben. We kennen onze experts goed en gaan alleen verder met de juiste mensen.

Doorheen de jaren zorgden we voor een vertrouwelijk contact met  specialisten waar we op kunnen rekenen.

Zelf heb je als consument contact met onze adviseurs, die op de hoogte zijn van het reilen en zeilen binnen jouw project. We kunnen je op ieder tijdstip meer informatie geven over de vordering van de werkzaamheden.

Wil jij ook zorgeloos bouwen?

Zorgeloos bouwen is een voordeel waarvan je kunt genieten wanneer je in zee gaat met een ervaren en betrouwbare bouwonderneming. De adviseurs van NB-Projects luisteren graag naar jouw dromen en plannen. We tekenen een complete roadmap uit en voorzien je van alle informatie die je nodig hebt om het bouwproject te finaliseren. Daarna gaan we met je aan de slag om het project op te zetten en uit te werken.

Kies jij ook voor een kwalitatieve woning die alles heeft waar je van droomt, maar dan zonder de stress, zorgen en tijdsdruk?

Neem contact op met onze adviseurs om je plannen te bespreken!

sluit