Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

14 juli, 2021

Eindelijk is het zo ver! Je gaat een huis kopen! De eerste vraag die je jezelf moet stellen is al meteen een heel belangrijke: ga je voor een bestaand huis of kies je voor een nieuwbouwwoning? Je weegt de voordelen en nadelen tegen elkaar af om een goede beslissing te nemen die bij jouw wensen en noden past. We helpen je graag tijdens de zoektocht naar jouw droomwoning. Daarom zetten we even de voordelen van een nieuwbouwwoning voor je op een rijtje!

1. Complete personalisatie

Een bestaande woning is veelal te nemen of te laten. De kans is dan ook groot dat de indeling of afwerking van een bestaande woning niet helemaal naar je zin is. Bij een nieuwbouwwoning heb jij de volledige controle. Jij kiest zelf ieder aspect van de woning:

  • De indeling van de kamers
  • Oriëntatie en plaatsing van ramen en deuren
  • Gebruikte materialen
  • Graad van afwerking
  • Keuze van toestellen in iedere ruimte
  • Extraatjes zoals airconditioning, een automatische garagepoort, …

Als je op zoek bent naar een nieuwe woning die er helemaal uit ziet zoals jij dat wil, dan is een nieuwbouwwoning ongetwijfeld de beste keuze.

Op zoek naar een nieuwe thuis?

Wij helpen je die bouwen!

2. Alles is nieuw!

Uiteraard is ieder onderdeel van een nieuw gebouwde woning nieuw. Dat klinkt logisch!

Maar het brengt ook een heleboel voordelen met zich mee. Zo weet je alvast zeker dat je de eerste jaren niet zal moeten investeren in renovaties, vervangingen of herstellingen. Alle toestellen en installaties zijn pas aangekocht en de garantie is nog geldig. Jouw aankoop verzekert je alvast van een aantal zorgeloze jaren!

3. Energiezuinig of bijna energieneutraal

Nieuwbouwwoningen moeten bij oplevering voldoen aan alle huidige normen op gebied van energieverbruik.

Zo weet je bij een nieuwe woning zeker dat de EPC-waarde erg goed zal zijn. Bij een bestaande woning zit je dan weer vaker met een oudere of minderwaardige isolatie die vermoedelijk aan vervanging toe is. Bovendien hebben de meeste oudere woningen niet meteen een schitterende EPC-waarde! Je kan na de aankoop van een ouder huis dus al meteen aan de verbouwingen beginnen.

4. Een goede controle over je budget

Omdat je tijdens de bouwprocedure over ieder onderdeel van je woning zelf inspraak hebt, kan je jouw budget veel beter controleren. Zo kies je zelf of je voor een duurdere, luxueuze afwerking gaat of dat je liever met een goedkopere basis van start gaat.

Ook op gebied van bouwmaterialen heb je veel inspraak. Je kan voor ieder aspect van de woning beslissen welke richting je uitgaat.

Wil je het budget wat lager houden? Dan kan je altijd kiezen voor een solide basis met de mogelijkheid om later nog extra’s toe te voegen.

NB-Projects kijkt samen met de klant naar alle mogelijkheden zonder daarbij het budget uit het oog te verliezen. Er is een ruime keuze aan materialen zodat je je dromen kan realiseren. Door de goede opvolging heb je als bouwheer geen zorgen en kan je rekenen op een correcte werkwijze. NB-Projects is zeer bereikbaar voor de klanten en geen vraag is te veel.
Familie Debruyne

5. Een nieuwbouwwoning is een betere investering

Misschien heb je plannen om je hele leven in jouw nieuwe woning door te brengen, maar uiteindelijk weet je nooit wat de toekomst brengt. Misschien beslis je over enkele jaren om je woning alsnog te verkopen. In dat geval is de keuze voor nieuwbouw ongetwijfeld een betere investering. De verkoopprijs voor een jonge woning ligt een heel stuk hoger dan de verkoopprijs van een oud huis.

6. Modern comfort

In jouw nieuwbouwwoning kan je rekenen op modern comfort. Zo zijn alle toestellen en applicaties nieuw, maar alle onderdelen van het huis voldoen ook aan de hedendaagse normen. Je hoeft je geen zorgen te maken over dringende renovaties en je geniet meteen van modern comfort.

Zo zijn al je ramen bijvoorbeeld meteen uitgerust met energiezuinig dubbel glas. De muren en het dak zijn geïsoleerd met moderne materialen en technieken. Je nieuwe huis is veilig en energiezuinig. Alle onderdelen van je woning zijn nieuw en modern.

Een nieuwbouwwoning biedt enorm veel voordelen

Zoals je kan lezen, biedt de aankoop van een nieuwbouwwoning bijzonder veel voordelen. Denk je dat een nieuwbouwwoning ook iets voor jou is? Bekijk dan zeker even onze huidige projecten!

sluit