Of je nu een gesloten, halfopen of open bebouwing wenst. Binnen uw voorkeurslocatie vinden we de beste bouwgrond en bouwen we de mooiste woning. Je hoeft alleen de bebouwing naar jouw voorkeur te kiezen.

Gesloten bebouwing

Een woning in de rij – een gesloten bebouwing – is ontegensprekelijk goedkoper dan een halfopen of open bebouwing. Het is er ook goedkoper wonen. Dankzij de buurwoningen betaal je minder voor energie.

Mogelijk nadelig is dat je minder ruimte hebt, hoewel rijhuizen bijzonder groots kunnen ogen. Met oog voor openheid kunnen ruimten letterlijk opengetrokken worden.  Een rijhuis hoeft dus niet smal, klein en donker te ogen.

Een mogelijk nadeel van een rijhuis is het stallen van rollend materiaal zoals fietsen.

Eventuele mindere punten zoals licht en geluidsoverlast kunnen opgelost worden. Geluidswerende isolatie beschermt je van burenlawaai. Meer licht in huis haal je met behulp van een dakkoepel of grote ramen.

Open bebouwing

Wens je meer ruimte en vrijheid? Dan is een open bebouwing jouw beste woonkeuze. Zo ervaar je veel ruimte rondom je huis. Je kan ook jouw woning bouwen zoals jij het wil.

Een open bebouwing bouw je veelal op een grotere bouwgrond, die ook duurder is. De bouwkost van de woning is ook duurder. Je bouwt namelijk vier gevels, dus ook ramen. Deze gevels moeten ook elk goed geïsoleerd worden.

Het grote voordeel ligt bij de grote ontwerpvrijheid.

De kans is kleiner dat je een open bebouwing in de stad vindt, dus houd hier rekening mee wanneer je een favoriete locatie in gedachten hebt.

Halfopen bebouwing

Een halfopen bebouwing leunt aan één gevel tegen een andere woning aan. Zo hang je dus letterlijk aan één buur vast. Met deze buur zal je dan ook rekening moeten houden als je er gaat langs bouwen. Hier is een wachtmuur voorzien waarop jouw woning wordt verder gebouwd.

Een halfopen woning is goedkoper dan een open bebouwing, maar wel duurder dan een rijwoning.

De mogelijkheden om de woning te ontwerpen zijn beperkter, zeker wanneer de buur van de halfopen woonst er al bouwde. Zo is de kans groter dat je zijn stijl en afwerking zal volgen.

sluit